Доброволен труд

Целият екип на “Варненски институт за изследване на мира” работи на доброволен принцип. Организацията издава сертификати за сътрудниците и свидетелства за стажантите.

Как можем да помогнем?

Преработка на текстове и превод: ако говорите на отлично ниво немски, български и/или английски език, можете да превеждате статии и научни работи. Просто изпратете запитване до нашата редакция. Илюстрации, графичен дизайн и видео монтаж  Ако разполагате с подходящи програми като Photoshop, Adobe Primiere и можете да създавате с тях карти, диаграми, и/или документални филми, обърнете се със запитване към нас. Корекции и редакции.

Открили сте грешки на нашия сайт?

Посочете ги и ние ще се радваме да Ви споменем и поименно (ако желаете, разбира се) като коректор или помощник.

Дарения

Ако нямате време да ни помагате, но искате да подкрепите идеите и проектите ни, можете да ни спонсорирате. Отчетът на института се публикува и всички приходи и разходи ще са видими. ВИПР е организация с нестопанска цел, в която отделните хора не се стремят към собствено обогатяване. Цялата печалба и всички приходи от даренията ще бъдат реинвестирани в работата и бъдещето на института.

Прозрачност

ВИПР се застъпва за прозрачност. Предпочитаме да назовем имената на дарителите, за да бъде видно за обществото, че сме политически и икономически независими. При сума под сто лева обаче е възможно запазване на анонимността. Всички дарители на по-големи суми са задължени да обявяват коректно името си. Принципно не приемаме дарения от политици, концерни и други НПОта.

Благодарност

Много сме благодарни, ако харесвате научната ни работа и я споделяте в социалните мрежи. Това също представлява огромна помощ за нашите идеи и проекти.

Автори

ВИПР се състои от екип студенти, журналисти, учени и хора, които искат да допринесат за световния мир. Авторите на ВИПР пишат, превеждат, редактират, и работят с цел фокусиране върху чувствителни въпроси на нашето общество. Такива въпроси и теми са свързани с човешките права, социалното включване, опазването на околната среда и много повече. Ако искате да публикувате тук своя статия, есе или видео коментар, напишете ни имейл. Като награда ще получите сертификат за благодарност.

 

 

Send us a message

5 + 7 =