5000-years

Автор: Давид Гребер (David Graeber)

Книгата „Дълг: Първите 5000 години“ представлява една икономическа история на човечеството, свързана в политически и дори социален контекст. Лесно и забавно се чете книгата благодарение на безброй етноложки изследвания, които цитира Проф. Гребер. Професорът разклаща фундаментите на нашето общество, като хвърля един критичен поглед върху понятията: държава, пари и пазари. Книгата е бестселър през 2012 г. и все още се продава на много различни езици в цял свят.

Read more


felicia-langer-2Автор: Фелиция Лангер (Felicia Langer)

Немско-израелски адвокат, който е работил за правата на палестинците. Получава алтернативна нобелова награда. Първият израелски адвокат да защитава палестински затворници! Тя е автор на много книги които описват тактиките на Израел: изтезания срещу политически затворници, както и нарушения на човешките права.

 


americas-60Автор: Фердинанд Лундберг

Завършва М.А в САЩ (Columbia University) и работи като журналист за („Wall Street Journal“ и „New York Herald Tribune“). Изучава историята на богатство и власт, която върви с него.

„Съединените щати са политически и икономически доминирани от шестдесет богати семейства. Тези семейства представляват оживения център на модерната индустриална олигархия, която доминира в Съединените щати.“

Read more+


natasha-walter-living-dolls

Автор: Наташа Уолтър

Завършва Кеймбридж и Харвард и работи като журналист за реномирани медии като „The Idependend“ и „Гардиън“. Тя е една от най-известните британски активисти и феминистки. Баща й е Никола Уолтър – ко-създател на „Комитета на 100“ (антивоенна активистка група) и автор на книгата „За Анархизмът“.

В книгата „Живи кукли“ (Living Dolls) тя критикува западното общество поради неговия „културен сексизъм“, който разглежда жените като играчки.


Автор: Дияна Левин и Жан Килборн

Популярната култура и технологията заливат децата ни с една вълна от послания. Корпорациите се възползват от тази тревожна тенденция, без да разбират емоционалното състояние на децата. Вижда се как децата все повече имат емоционални и социални проблеми. Този аспект може да се види в сексуалното поведение на децата.


 

 

 

 

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.